Theorie Quiz
De Scootmobiel Cursus begint met de Theorie Quiz waarin veelal vragen naar voren komen over “wie heeft er voorrang? mag je met een scootmobiel op de stoep?” en ga zo maar door. “Leuk en leerzaam”, vertelt deelneemster mevrouw van den Hoek.

Vaardigheids Parcours
Belangrijk onderdeel van de Scootmobiel Cursus is het Vaardigheids Parcours. “Plaats op de weg, veilig de stoep oprijden en uw scootmotbiel volledig leren vertrouwen,” zijn basisprincipes van de Scootmobiel Cursus.

Praktijkrit
Als laatste krijgt u een rit door de wijk om alle kennis in de praktijk toe te passen. Deze rit is vaak individueel om u alle aandacht te geven die nodig is en wordt na de Scootmobiel Cursus gepland.

Scootmobiel training
Bij Scootmobiel Center Nederland kunt u een scootmobiel training volgen. Het doel is dat u veiliger aan het verkeer kunt deelnemen en zich daardoor ook veiliger voelt.

Onze volledige cursus bestaat uit een theoriegedeelte die we in de vorm van een quiz, een ogentest, een vaardigheidsparcour en een individuele rit door uw eigen wijk.

De cursusmiddag is een gemoedelijke en laagdrempelige bijeenkomst waar u mensen leert kennen die graag scootmobiel rijden en vaak veel van elkaar kunt leren. We sluiten de cursus altijd af met een drankje.